Co się jada bez mięsa w Chinach? Warzywa na tłuszczu rybim... warzywa smażone na tej samej patelni, co mięso...
Kilka fotek z Chin autorstwa Ady, która tęskni za dobrym jedzeniem (bo w akademiku nie ma kuchni i jest skazana na stołowanie się w barach/jadłodajniach/restauracjach).
 |
śnieżna kapusta - na talerzu po lewej kawałek mięsa! a miało być tylko warzywnie... |
 |
warzywa na targu |
 |
tofu!!! jest siła! |
 |
zupa orzechowa |
 |
kasztany, pet butelki i... rękawiczki |
 |
gotowanie na parze |
 |
kurczaki:( |
W Pekinie są oczywiście buddyjskie wege restauracje, ale miasto jest duże/przeogromne, i codzienne dojeżdżanie do nich jest szaleńczym pomysłem. Chyba, że dysponujemy nieograniczonym czasem, ale lekcje chińskiego wybierają Adę porządnie, na tyle, że w akademiku otwiera książki i "jedzie" dalej do późna w nocy. Zdaje się, ze chiński system edukacyjny nie przewiduje czasu wolnego czy odpoczynku!
Kolejny problemem jest pieczywo - ogólnie dostępne jest tylko pszenne z dodatkiem cukru! Większość jedzenie jest z dodatkiem cukru.
Ślijcie jej pozdrowienia, a ja wyślę jej screena:) (w Chinach blogspot zablokowany).
looks terrible, have to find some nice places
OdpowiedzUsuń43 yrs old Environmental Tech Arthur Croote, hailing from Angus enjoys watching movies like "Sound of Fury, The" and Sports. Took a trip to Chhatrapati Shivaji Terminus (formerly Victoria Terminus) and drives a Ferrari 330 P3. mozna sprobowac tutaj
OdpowiedzUsuń